Recente Transacties

Aldi opent nieuwe supermarkt in Zwijndrecht

Small_img_0884

ALDI opent begin december een nieuwe supermarkt ter grootte van circa 1.350 m² in het overdekte winkelcentrum “Walburg”, in het centrum van Zwijndrecht. De ALDI vestiging wordt langjarig gehuurd van Tres Invest B.V. en ligt naast de vernieuwde zuidelijke hoofdentree van het overdekte winkelcentrum. De ruimte is ontstaan door de samenvoeging van enkele winkels en een deel nieuwbouw.

De Mik Bedrijfshuisvesting bracht de transactie namens de eigenaar tot stand.

 

 

 

Stichting Cedrah koopt kantoorgebouw aan de 1e Barendrechtseweg 40-44 te Barendrecht

Small_barendrecht-1e_barendrechtseweg_40-44---8

Stichting Cedrah heeft recentelijk het kantoorgebouw gelegen aan de 1e Barendrechtseweg 40-44 te Barendrecht aangekocht voor eigen gebruik. Stichting Cedrah biedt in Zeeland en Zuid-Holland wonen, zorg en diensten aan ouderen die bewust kiezen voor een organisatie met een reformatorisch identiteitsprofiel.

Het aangekochte kantoorgebouw is gelegen op een kleinschalig bedrijvenpark waar een 8-tal moderne kantoor- en bedrijfsgebouwen gesitueerd zijn en beslaat in totaal een oppervlakte
van 805 m² kantoorruimte.

Verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

Investcorp koopt voor € 52 mln The Mark in Rotterdam

Small_victoria_rotterdam_exterieur5_-_kopie

Cromwell Property Group en York Capital Management hebben voor € 52 mln The Mark verkocht aan Investcorp en mede-investeerder en asset manager Proptimize.
The Mark is een 22.795 m² groot kantoorgebouw in Rotterdam. Het is in 2015 gekocht namens het Cromwell Netherlands Diversified Partnership (CNDP).

Sinds de aankoop van The Mark hebben Cromwell en York meerdere asset management-initiatieven voltooid. Het gebouw is opnieuw in de markt gezet met een nieuwe naam en huisstijl. Tegelijkertijd heeft het gebouw een uitgebreide upgrade ondergaan. De receptie is vernieuwd en voorzien van een coffeebar, het restaurant heeft een upgrade gekregen, er is een sportschool gecreëerd en de huurders kunnen gebruikmaken van het meeting centre. Hierdoor is de bezettingsgraad toegenomen tot 85%, met huurders als Maersk/Damco, Baker Tilly en Schreuder Verzekert. De overeenkomsten met Pointlogic Development, Willis Towers Watson en Refresco zijn vernieuwd.

The Mark staat aan de Fascinatio Boulevard 200–300 in Rotterdam, direct aan de A16. Het gebouw bestaat uit 13 verdiepingen en heeft momenteel 13 huurders. De kantoorvloeren variëren in grootte tussen 850 m² en 3000 m².

De Mik Bedrijfshuisvesting heeft Cromwell en York geadviseerd.

Stephenson Academy B.V. huurt ca. 300 m² in Rivium Capelle aan den IJssel

Small_59ef2730427ac469_1440x960

Stephenson Academy B.V. huurt per 1 november 2019 circa 300 m² kantoorruimte gelegen op de 1e verdieping van de Rivium Boulevard 34 te Capelle aan den IJssel in combinatie met 7 parkeerplaatsen.

Stephenson Academy B.V.  geeft trainingen op het gebied van veiligheid en projectmanagement voor de olie, gas, petrochemische, maritieme en duurzame industrie. Voor meer informatie zie tevens www.stephensonacademy.com.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens de verhuurder.

 

Urban Industrial koopt bedrijfsruimte aan in Ridderkerk.

Small_dokwerkerstraat_4_te_ridderkerk___nqmfotografie2019__9_van_9_

Urban Industrial heeft onlangs een bedrijfsruimte, ter grootte van ca. 1.400 m² en ca. 3.300 m² buitenterrein aan de Dokwerkerstraat 4 in Ridderkerk aangekocht van een particuliere belegger.

Het object is gelegen op bedrijventerrein Donkersloot-Noord en biedt middels de Rotterdamseweg uitstekende verbindingen naar de rijkswegen A-15 (Europoort-Rotterdam-Gorinchem) en A-16 (Rotterdam-Dordrecht-Breda). De huurder van het object, Loxam B.V., heeft onlangs zijn huurovereenkomst langjarig verlengd. Het object past, mede gezien de goede ligging en de sterke huurder, uitstekend in de lange termijnstrategie van Urban Industrial.

Urban Industrial investeert in en verstrekt financieringen op industrieel vastgoed in Nederland en is in een relatief korte periode uitgegroeid tot een toonaangevende marktspeler. De totale portefeuille heeft inmiddels een waarde van ca. EUR 500 miljoen met meer dan 450 huurders.  

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. (commercieel) en DLA Piper (juridisch) adviseerden koper bij deze transactie. BRiQ Real Estate trad op namens verkoper.