Recente Transacties

Makelaarsteam verhuurt ruim 1.400 m² showroom/ bedrijfs- & kantoorruimte in het complex “Triplets Trade Center”

Small_1

In drie maanden tijd hebben meerdere langjarige verhuurtransacties plaatsgevonden in het complex “Triplets Trade Center” te Rotterdam gelegen op het bedrijventerrein Noord-West.

Er is ruim 1.400 m² showroom/ bedrijfs- & kantoorruimte verhuurd aan diverse huurders.

Er zijn nog diverse functionele bedrijfs-/showroom-/kantoorruimte units voor verhuur beschikbaar op het bedrijfscomplex “Triplets Trade Center”.

Het bedrijfscomplex “Triplets Trade Center” is erg in trek mede vanwege de ligging tussen de rijkswegen A13 (Den Haag-Antwerpen) en A20 (Gouda-Hoek van Holland). Door de directe ontsluiting van het bedrijventerrein met voornoemde rijkswegen is er sprake van een zeer goede bereikbaarheid. De ruime en overzichtelijke opzet van de infrastructuur op het bedrijventerrein vormen een goede aansluiting op voornoemde bereikbaarheid vanaf de rijkswegen. Rotterdam Airport bevindt zich op 5 autominuten van het bedrijventerrein.

SPF Beheer werd bij deze transacties succesvol geadviseerd door onder andere De Mik Bedrijfshuisvesting.

 

Groothandelsmarkt Rotterdam en Inter-Burgo Netherlands gaan samenwerking aan middels huurtransactie van ruim 2.300 m²

Small_1

Inter-Burgo Netherlands B.V. (IBN), Europa’s grootste gespecialiseerde distributeur/groothandel in Koreaans en Japanse levensmiddelen, huurt per 1 juni 2018 Groothandelsmarkt 198 alsmede Groothandelsmarkt 229-231 te Rotterdam, ter grootte van in totaal ruim 2.300 m2.

De Groothandelsmarkt Rotterdam (GHM) werd opgericht in de jaren zestig en is van oorsprong dé groente- en fruit handelsmarkt van Rotterdam. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot de grootste single-owned groothandelmarkt van Nederland en huisvest circa 50 groothandels (ruim 20.000 m2) met een grote diversiteit aan levensmiddelen uit de gehele wereld.

Urban Industrial (UI), eigenaar van de markt sinds december 2016, is in het proces om de GHM te herontwikkelen naar een nieuw te bouwen multi-functionele food hub met naast de bestaande bedrijvigheid onder andere aandacht voor aanvullende diensten voor ondernemers zoals productie, last-mile logistics, e-commerce, educatie en customer experience.‘

Met deze huurtransactie zal IBN, als nieuw toegevoegde groothandel, het assortiment en de markt verder versterken. Mr Cholmin Kwon, CEO IBN: “De klanten die de Groothandelsmarkt en de diversiteit aan producten trekt, is perfect voor ons. De toekomst plannen van Urban Industrial sluiten naadloos aan op onze lange termijn strategien van product-diversificatie en service-innovatie. De keuze was dan ook snel gemaakt om onze nieuwe huisvestingsplannen hier te gaan realiseren.

In de komende jaren zal UI gefaseerd de GHM transformeren naar een multi-functionele foodhub. Jan Brouns, managing partner UI: “Deze transactie laat zien dat, naast een nog immer relevante cluster-functie, multi-functionaliteit en food-innovatie partijen bindt. Met het toevoegen van Inter-Burgo op de bestaande markt ontstaat een nog diverser aanbod in producten. In combinatie met het verder uitbreiden van diensten en functionaliteiten bedienen wij zowel voor onze huurders, als hun bestaande en nieuwe klanten, een sterkere relevantie.”  

Urban Industrial N.V. werd bij deze verhuurtransactie geadviseerd door de Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

 

 

 

Vareseweg 140 te Rotterdam

Small_varenseweg_140_r-dam-002

Een fashion gerelateerde gebruiker heeft recentelijk een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 1.200 m² bedrijfsruimte, circa 380 m² kantoorruimte verdeeld over de begane grond en 1e verdieping alsmede circa 72 m² entresol gelegen aan de Vareseweg 140 te Rotterdam. De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens de verhuurder.

 

CAIW huurt 5.450 m² kantoorruimte in Schiedam

Small_dji_0012_verkleind

Glasvezelbedrijf CAIW, met meerdere kantoren in Naaldwijk en Rotterdam bundelt na de zomer haar kantooractiviteiten in Schiedam. Ook circa 60 DELTA-medewerkers uit Middelburg gaan vanaf deze kantoorlocatie werken. Beide merken vallen sinds begin dit jaar onder dezelfde groepsstructuur. Vanuit een gemeenschappelijke kantoorlocatie willen zij de groeiambities van het bedrijf gezamenlijk vorm geven.

CAIW was al langer op zoek naar één gemeenschappelijk pand om haar ongeveer 300 medewerkers te huisvesten. De nieuwe locatie biedt hiervoor voldoende ruimte en is daarnaast ook veel beter bereikbaar met openbaar vervoer en auto.

Albert Vergeer, ceo van CAIW over de verhuizing: "CAIW is in de loop der jaren erg hard gegroeid en dat willen we doorzetten. Het nieuwe pand biedt voldoende ruimte voor onze huidige én toekomstige medewerkers. De bereikbaarheid van het kantoor heeft daarom een belangrijke rol gespeeld in de keuze van deze locatie. De uitstekende aansluiting met het openbaar vervoer én de auto biedt ons toegang tot een groter aanbod van gekwalificeerd personeel".

Vergeer vervolgt: "CAIW en Delta werken al sinds begin van het jaar samen om de groeiambities van het bedrijf gezamenlijk verder vorm te geven. Het werken onder één dak is vanuit praktisch oogpunt natuurlijk een stuk prettiger voor de samenwerking. Het nieuwe kantoorpand beschikt daarnaast over moderne faciliteiten en werkplekken en biedt een open indeling om die samenwerking te faciliteren."

Het gebouw werd in april 2018 in eigendom verworven met een kortstondige huurovereenkomst van circa 2.000 m² en 3.450 m² leegstand. Met deze transactie is het gebouw langjarig volledig verhuurd.

M7 Real Estate werd bij deze verhuurtransactie geadviseerd door de Mik Bedrijfshuisvesting B.V. 

Kastanjelaan 2-4 verkocht aan particuliere belegger

Small_img_9696

Een particuliere belegger heeft onlangs het vrijstaande kantoorgebouw gelegen aan de Kastanjelaan 2-4 te Ridderkerk verworven. Het kantoorgebouw welke is gelegen op eigen grond is volledig verhuurd aan Verzuimdata B.V. Het kantoorgebouw bestaat uit circa 1.105 m² v.v.o. kantoorruimte in combinatie met 15 parkeerplaatsen. Verkoper  werd in deze transactie geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.