Wilhelminakade 901

3072 AP Rotterdam


4.440 m2 (in units vanaf 277 m2)

€ 210 /m2/jaar
kantoorruimte

Kantoorruimte

Omschrijving

Object
World Port Center op de Kop van Zuid behoort tot de hoogste gebouwen van Rotterdam en was in 2001 de eerste toren die op de Wilhelminapier werd opgeleverd. Het gebouw is ca. 123 meter hoog. De bekende architect Sir Norman Foster ontwierp het gebouw van 32 verdiepingen hoog. Het energiezuinige gebouw (EPC label A) omvat totaal circa 35.000 m² v.v.o. kantoorruimte waarvan momenteel circa 3.913 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar is. Door de grote hoge ramen ervaart u Rotterdam op zijn best.

Het hoge voorzieningen niveau met onder andere een nieuw bedrijfsrestaurant, beveiliging en receptiediensten, alsmede lounge / wachtruimte en bakery cafe maakt dit gebouw een uitstekende en unieke kantoorlocatie.

Op verdieping 31 bevindt zich een fantastische boardroom en vergaderfaciliteiten welke per dagdeel te huur zijn. Deelverhuur op de 3e etage is mogelijk vanaf circa 350 m². Deelverhuur op de overige etages vanaf circa 450 m² behoort onder nader te bepalen voorwaarden en condities tot de mogelijkheden.

Locatiegegevens
Auto
Via de Erasmusbrug loopt de centrale stadsas die Rotterdam-The Hague Airport in het uiterste noorden van de stad via de Coolsingel in een bijna rechte lijn verbindt met het Zuidplein en Feijenoord. World Port Center ligt op minder dan 10 minuten reisafstand van Rotterdam Centraal Station én heeft via de stadsas direct aansluiting op de snelwegen van de ruit rondom Rotterdam die wordt gevormd door de A20, A13, A15 en A16.

Openbaar vervoer
Aanvullend aan de deelmobiliteit die World Port Center en de Kop van Zuid biedt – zoals elektrische fietsen en scooters – biedt de Kop van Zuid een keur aan openbaar vervoer verbindingen zoals tram, bus en metro. Het ondergrondse metrostation Wilhelminaplein ligt op ca. 200 meter van het World Port Center en brengt je in slechts enkele minuten op Rotterdam CS. Met de fiets bent u in enkele minuten in het centraal winkelgebied van Rotterdam.

Over water
Ook over het water is het World Port Center uitstekend bereikbaar. De unieke watertaxi is te gebruiken met de gebruikelijke ov-chipkaart en biedt drie opstapplaatsen op de Kop van Zuid: Luxor, Hotel New York en Entrepot. De watertaxi ontsluit met maar liefst 30 opstapplaatsen langs de oevers van de Nieuwe Maas een zeer ruim gebied in de Rotterdamse regio.

Indeling
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt circa 35.000 m². Voor de verhuur is momenteel circa 4.440 m² beschikbaar, als volgt verdeeld:

Verdieping Metrage
2e verdieping 1.295 m²
3e verdieping 1.434 m²
6e verdieping 1.434 m²
31e verdieping 277 m²

Parkeren
Op basis van een zeer riante parkeernorm van 1:75 m² kunnen er parkeerplaatsen worden aangeboden in de onderliggende afgesloten semi-openbare Interparking parkeergarage. De parkeerplaatsen worden aangeboden in de abonnementsvorm: maandag tot vrijdag, 07.00 uur tot 19.00 uur.

De parkeergarage is tevens bestemd als openbare garage. Het is derhalve voor bezoekers van de huurders mogelijk een kaartje bij de automaat te trekken en deze bij vertrek uit te scannen. Bezoekers kunnen parkeren tegen het dan geldende parkeertarief.

Huurprijs
Kantoorruimte
€ 210,- per m² v.v.o. per jaar.

Kantoorruimte 31e verdieping
Nader te bepalen.

Parkeerplaatsen
Maandag tot vrijdag, 07.00 uur tot 19.00 uur:
Vanaf € 2.250,- per plaats per jaar, te vermeerderen met € 200,- servicekosten per plaats per jaar.

Prijzen dienen te worden vermeerderd met b.t.w.

Indien de b.t.w. niet kan worden verrekend dan zal de huurprijs met een nader vast te stellen bedrag worden verhoogd.

Voorzieningen
Het welkome gevoel dat World Port Center uw medewerkers en uw bezoekers geeft, begint zodra u het gebouw binnenkomt. Het World Port Center is voorzien van:

• zeer representatieve centrale entree op de begane grond voorzien van een bemande receptiebalie met doorverwijsfunctie (tijdens kantooruren);
• uitgebreide beveiligingsvoorzieningen op de begane grond;
• ruime moderne lounge annex wachtruimte op begane grond;
• vernieuwd bakery café op de begane grond;
• nieuw ruim opgezet en goed geoutilleerd bedrijfsrestaurant, onder meer voorzien van aparte bar en riant afgeschermd terras met uitzicht op de nieuwe Maas;
• gedurende kantoortijden een eigen gebouwmanager aanwezig.

De kantoorruimte wordt hoogwaardig opgeleverd inclusief:

• hoogwaardige klimaatbeheersing met topkoeling;
• beeldschermvriendelijke energiezuinige verlichtingsarmaturen;
• sprinklerinstallatie;
• wandkabelgoten ten behoeve van data-, telefonie- en elektrabekabeling;
• 10 volledige gerenoveerde liften voorzien van een smart-besturingssysteem voor de low- en highrise delen van het gebouw (resp. 6 en 4);
• pantryaansluiting per verdieping;
• toiletgroepen per verdieping;
• meetingcenter met ‘sky-boardroom’ op dit moment gesitueerd de 31e verdieping.

Huurtermijn
5 jaar + 5 optiejaren.

Voorschot servicekosten
Het verrekenbaar voorschot bedrag voor door of vanwege verhuurder te verzorgen leveringen en diensten bedraagt € 45,- per m² v.v.o. per jaar, te vermeerderen met b.t.w.

Als door of vanwege verhuurder te verzorgen bijkomende leveringen en diensten komen partijen, onder andere (indien van toepassing), overeen de kosten voor:
- stadsverwarming;
- elektra verbruik algemeen en individueel;
- water;
- onderhoud alle in het gebouw aanwezige technische installaties;
- schoonmaak algemene ruimte, vuilafvoer, glasbewassing en groenvoorziening;
- glasverzekering;
- bouwkundig onderhoud;
- gemeentelijk heffingen;
- gebouwmanager (huismeester);
- bewakingsdiensten;
- diversen;
- bedrijfshulpverlening;
- administratiekosten (5%).

Het voorschot service- en energiekosten wordt jaarlijks verrekend op basis van nacalculatie middels een gespecificeerd overzicht van de werkelijk gemaakte kosten.

Energielabel
Het gebouw beschikt over een energieprestatie certificaat met label A.

Huurprijsherziening
Jaarlijks, voor het eerst een jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het maandindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurgarantie
Voor oplevering van de ruimte te verstrekken ter grootte van een betalingsverplichting van minimaal 3 maanden inclusief b.t.w.

Omzetbelasting
Huurder dient bereid te zijn een volmacht aan verhuurder af te geven om mede namens hem, huurder, een verzoek te richten tot de Inspectie der Omzetbelasting om de huurpenningen te mogen belasten met omzetbelasting. Uitgangspunt is dat huurder het gehuurde gedurende de gehele huurperiode voor tenminste het bij de wet vastgestelde minimum percentage of meer gebruikt voor met omzetbelasting belaste prestaties.

Oplevering
Per direct.

Kenmerken

Overdracht

Huurprijs € 210
Huurconditie Per vierkante meters per jaar
Aanvaarding Direct

Bouw

Hoofdfunctie Kantoorruimte
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 2000

Oppervlakten

Oppervlakte 4.440 m2
In Units vanaf 277 m2

Energielabel

Energieklasse A
Voorzieningen
Inbouwarmaturen
Liften
Kabelgoten
Toilet
Pantry
Verwarming
Topkoeling
Receptie
Kantine
Vergaderruimte
Sanitair
Pantry keuken
Locatie
Routeplanner
Contact opnemen

Via dit formulier kunt u een contactaanvraag doen bij de makelaar.
Geef hieronder aan wat uw doel is bij het versturen van het formulier

*

Marcel Naaktgeboren