#

Nuveen Real Estate sluit logistieke huurovereenkomst met groeiende online supermarkt Picnic

Nuveen Real Estate, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders in vastgoed, heeft een overeenstemming bereikt over de verhuur van ruim 22.000 m² logistieke ruimte aan de groeiende online supermarkt Picnic.

 

De online supermarkt huurt de ruimte op het bedrijventerrein ‘Oudeland’ in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland) om haar Duitse en Nederlandse klanten goed te kunnen bedienen. Het magazijn bestaat uit logistieke-, kantoor- en opslagruimtes en beschikt over meer dan 200 parkeerplaatsen. Dankzij deze nieuwe overeenkomst is het door Heylen Warehouses ontwikkelde bedrijventerrein nu volledig verhuurd aan twee huurders.

 

Picnic werd opgericht in 2015 en is sinds haar lancering snel gegroeid. Inmiddels heeft het bedrijf 1.000 voertuigen op de weg om de boodschappen op meer dan 130 Nederlandse en Duitse locaties te bezorgen. Picnic werd in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland. De online supermarkt heeft honderdduizenden klanten en breidt zich maandelijkse uit naar nieuwe steden.

 

Daan van der Veen, Director Investment & Portfolio Management bij Nuveen Real Estate, licht de overeenkomst toe: “We zijn verheugd om Picnic in Oudeland te verwelkomen en daarmee de volgende stap in hun uitbreiding te realiseren. Deze overeenkomst versterkt bovendien de logistieke markt in Nederland, vanwege de uitstekende verbindingen met Noord-Europa.” “In Nederland zien we een aanhoudende groei in de consumentenvoorkeur voor online winkelen. Om ervoor te zorgen dat de e-commerce sector kan blijven groeien, zijn er in toenemende mate distributiecentra op belangrijke locaties in het land nodig. We zullen blijven zoeken naar mogelijkheden op toplocaties in Nederland om ervoor te zorgen dat onze investeerders kunnen profiteren van een aanhoudend sterk rendement.”

 

Nuveen Real Estate werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Deel deze pagina:

Deskfinder